Az idei nyáron is meghirdetésre kerül a ” V. Vízparti Szabadidősportok Orvostana továbbképzés” című szabadon választott, akkreditált orvostanfolyam az SOS Hungary Orvosi Szolgálat szervezésében, melynek célja, hogy megismertesse a kollégákat az utazásorvostan eme szép, de kevéssé ismert területével. Az egy hetes kurzus 2020. június 19-e és június 26-a között kerül megrendezésre Opatijában.

A konferenciának a 4 csillagos Amadria Park Grand Hotel 4 Opatijska Cvijeta**** szálloda ad otthont, ami Budapestről mindössze kb. 5 óra autózással elérhető. A hotel közvetlenül a tengerparton, Opatija központjában helyezkedik el. A négycsillagos szálloda félpanziós ellátást kínál, éttermi választékában megtalálhatóak a tradicionális ételek mellett a friss halak, tengeri gyümölcsök is. A hotel saját wellness-részleggel rendelkezik, szauna, medence, gőzfürdő és jakuzzi is a vendégek kényelmét szolgálja. A vadonatúj, 2016 tavaszán átadásra kerülő exkluzív tengerparti strandot pedig csak a szálló vendégei vehetik igénybe, ezzel garantálva a zavartalan pihenést.

A statisztikai adatok egyértelműen mutatják, hogy a magyar utazók, nyaralók túlnyomó többsége az európai tengerpartokon, elsősorban a mediterráneumban töltik nyaralásukat. A tengerparti pihenésre indulókat számtalan veszély fenyegeti, melyek a megfelelő felkészültséggel, és utazás előtti tanácsokkal elháríthatóak. A szabadidős sportok, mindenekelőtt a búvárkodás a magyarok között az egyik legnépszerűbb vízi sport, ezért a búvárorvostan alapjainak kiemelt figyelmet szentelünk.

A magyar utazóknak nyújtott tanácsadásban szinte minden orvosi szakma érintett, főleg a traumatológusok, háziorvosok, sportorvosok, sürgősségi ellátásban dolgozó szakemberek. Az akkreditált továbbképzés keretén belül (00328) megismertetjük a résztvevőket a tengerparti nyaralás veszélyeivel, a vízi szabadidősportok okozta egészségügyi problémák kialakulásával, ízelítőt nyújtunk a búvárorvostan alapjaiból is. A külföldi szakirodalomban is hangsúlyozott helyszíni benyomások didaktikai szerepe jóval nagyobb, mint a puszta tantermi foglalkozásoké, így a résztvevők nem csak az elméleti alapokat sajátítják el az esti előadásokon, de gyakorlati jártasságot is szereznek a délelőtti bemutatókon, tapasztalt szakértő orvos kollégáktól.

A kísérő családtagoknak igény szerint szabadidős programokat szervezünk, gyermekes családok jelentkezését is várjuk!

Jelentkezési határidő: 2020.05.05.

További információ és jelentkezés:

Maczali Veronika
06-20/2110385
veronika.maczali@soshungary.hu

Jelentkezési-lap-Nyári-tábor-2020